Overslaan en naar de inhoud gaan

Referendum herindeling afgewezen, comité blijft hopen

Geplaatst opwoensdag 2 augustus 2017 - 15:54

Tot grote teleurstelling van het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf wordt het kort geding over herindeling van Heerlen en Landgraaf niet behandeld.

De voorzieningenrechter in Roermond heeft woensdag het verzoek voor een kort geding afgewezen. Een zitting had de rechter daarvoor niet nodig.

Politiek
Het Burgercomitié wilde via het kort geding een provinciaal referendum afdwingen over de herindeling. Daarnaast wilde de actiegroep via de rechter ervoor zorgen dat de behandeling van de herindeling in de Tweede Kamer op de lange baan zou worden geschoven. Maar volgens de rechtbank heeft de rechtspraak geen rol in het fusieproces, omdat dit een politiek besluit is.

Onverteerbaar
Het Burgercomité noemt het onverteerbaar dat het referendum er niet komt en heeft nu zijn hoop gevestigd op de Raad van State. Mocht ook dat niets opleveren dan wil het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen.

Wiel Heinrichs van het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf over het afwijzen van het kort geding.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Herindeling Landgraaf op 28 juni voor de rechter
Draagvlak in raad Landgraaf voor fusie kalft af
Raad Heerlen stemt voor fusie met Landgraaf
'Landgraaf zou met Heerlen stuk sterker zijn geworden'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen