Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)

Limburg loopt voorop met bindend referendum

Limburg krijgt als eerste provincie definitief een correctief politiek bindend referendum Dat is geldig bij een opkomst die even hoog is als bij de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten. In 2019 was dat percentage 52,6 procent.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Provinciaal referendum waarschijnlijk eerder geldig

Er lijkt een meerderheid in het Limburgs Parlement voor een lager percentage voor het geldig verklaren van een correctief politiek bindend referendum.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Versoepeling regels referendum: minder handtekeningen

Er zijn minder handtekeningen nodig om een correctief politiek bindend referendum te houden in de provincie.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Limburgs Parlement wil lagere drempels bij referendum

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement wil lagere drempels voor het houden en geldig verklaren van een correctief politiek bindend referendum.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Provinciaal bindend referendum 'revolutionair en historisch'

Het provinciebestuur is enthousiast over zijn voorstel voor een correctief bindend referendum.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Akkoord 40.000 burgers nodig voor bindend referendum

In Limburg kan een correctief en politiek bindend referendum worden gehouden als 40.000 burgers een handtekening hebben gezet onder een verzoek daartoe.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
D66 wil referendum over Maastricht Aachen Airport

D66 in het Limburgs Parlement is voorstander van een provinciaal referendum over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA).

stockfoto Provincie budget begroting 2020
Provincie presenteert 'degelijke' begroting

Het provinciebestuur komt voor het eind van het jaar met een voorstel waarin de precieze regels voor een correctief en bindend referendum worden vastgelegd. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar.

Nieuw collegeprogramma: Limburg krijgt referendum

Limburg krijgt een correctief en politiek bindend referendum waar de komende vier jaar 'actief gebruik van gemaakt gaat worden'.

Forum voor Democratie: alleen windmolens na referendum

Forum voor Democratie vindt dat er alleen windmolens in Limburg mogen komen als in een referendum daar ja tegen wordt gezegd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten