Overslaan en naar de inhoud gaan

Reeks autobranden teistert straat in Kerkrade

Geplaatst opmaandag 19 december 2016 - 11:35

In de Sint Quirinusstraat in Kerkrade zijn maandagmorgen vroeg twee auto's uitgebrand.

De brandweer werd even voor 4:30 uur gewaarschuwd voor de brand op het woonerf in Chèvremont.

Woonhuis
De twee auto's konden snel geblust worden, maar waren volgens een getuige niet meer te redden. De brandweer wist wel te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een woonhuis waar de vlakbij geparkeerd stonden. Om de oorzaak van deze brand te achterhalen, heeft de brandweer de zaak neergelegd bij de politie.

Brandstichting
De brand is opvallend, omdat in dezelfde straat in de wijk
Chèvremont de afgelopen drie maanden al drie keer eerder auto's ten prooi vielen aan vlammen. De vorige keer gebeurde dat op 8 december, toen een zwarte Peugeot in brand stond. Volgens de politie was in dat geval brandstichting de oorzaak.

Politie
De andere twee autobranden in de straat waren allebei in oktober: een in de nacht van de 20e op de 21e, en een in de avond van de twaalfde oktober. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar tast nog in het duister over de dader of daders. Buurtbewoners wordt aangeraden goed uit te kijken en melding te maken van verdachte passanten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eén nacht, twee autobranden op Kerkraads woonerf
Woningen ontruimd vanwege gaslek in Kerkrade
Autobrand in Kerkrade mogelijk aangestoken
Drugslab in Kerkraadse woonwijk
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen