Overslaan en naar de inhoud gaan

Ree overleeft zwemavontuur in Zuid-Willemsvaart

Geplaatst opzaterdag 8 mei 2021 - 9:56

De brandweer van Weert is zaterdag voor de derde keer in enkele weken tijd uitgerukt vanwege een ree die in de Zuid-Willemsvaart terecht was gekomen.

De ree was ontdekt ter hoogte van een tankstation, zo meldt lokale nieuwssite WeertdeGekste, en het dier zwom in de richting van Weert.

Op het droge
Toen de brandweer arriveerde, zag die dat het dier zichzelf al in veiligheid had weten te brengen. Het dier had een zogenoemde fauna-uittreedplaats weten te vinden, waardoor het zelf op het droge wist te komen. De ree bleef nog even op de kant liggen om uit te blazen en liep daarna terug het bos in.

Hachelijk
In de Zuid-Willemsvaart raken regelmatig reeën te water. Dat gebeurde eerder deze week nog en ook enkele weken geleden. Die dieren overleefden het niet.

Check in dit voorlichtingsfilmpje van Rijkswaterstaat hoe een fauna-uittreedplaats (FUP) werkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen