Overslaan en naar de inhoud gaan

Reden vandalisme fusieclubs vooralsnog een raadsel

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 6:00

Vandalen hebben het op de voetbalclubs RKSV Sylvia en SVN in Landgraaf gemunt.

Bij Sylvia werden voor de feestdagen een tractor in brand gestoken, de kranen in het clubgebouw opengedraaid en op de vloer van de kleedruimte gepoept. Bij SVN in Nieuwenhagen werd op het veld vuurtje gestookt en werden een schakelkast alsook geluidsboxen en een groencontainer naar de gallemiezen geholpen. Ook het scorebord moest het ontgelden.

Lees ook: Vandalen houden huis bij voetbalclub SVN

Fuseren
De clubs gaan binnen afzienbare tijd fuseren. Dat besluit werd door de leden van beide clubs met overweldigende meerderheid genomen. Paul Smeets, penningmeester van SVN, verwacht dan ook niet dat tegenstanders van de fusie achter deze acties zitten, maar dat het om vandalisme en baldadigheid gaat.

Hoog
De toegangspoort van het sportpark van SVN is hoog en altijd afgesloten. "Daar kunnen ze niet door naar binnen, wel via de zijkanten en de achterkant."

Herstelwerkzaamheden
Inmiddels is met de herstelwerkzaamheden begonnen. De penningmeester heeft nog geen zicht op de omvang van de schade.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen