Overslaan en naar de inhoud gaan

Reden vandalisme fusieclubs vooralsnog een raadsel

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 6:00

Vandalen hebben het op de voetbalclubs RKSV Sylvia en SVN in Landgraaf gemunt.

Bij Sylvia werden voor de feestdagen een tractor in brand gestoken, de kranen in het clubgebouw opengedraaid en op de vloer van de kleedruimte gepoept. Bij SVN in Nieuwenhagen werd op het veld vuurtje gestookt en werden een schakelkast alsook geluidsboxen en een groencontainer naar de gallemiezen geholpen. Ook het scorebord moest het ontgelden.

Lees ook: Vandalen houden huis bij voetbalclub SVN

Fuseren
De clubs gaan binnen afzienbare tijd fuseren. Dat besluit werd door de leden van beide clubs met overweldigende meerderheid genomen. Paul Smeets, penningmeester van SVN, verwacht dan ook niet dat tegenstanders van de fusie achter deze acties zitten, maar dat het om vandalisme en baldadigheid gaat.

Hoog
De toegangspoort van het sportpark van SVN is hoog en altijd afgesloten. "Daar kunnen ze niet door naar binnen, wel via de zijkanten en de achterkant."

Herstelwerkzaamheden
Inmiddels is met de herstelwerkzaamheden begonnen. De penningmeester heeft nog geen zicht op de omvang van de schade.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen