Overslaan en naar de inhoud gaan

Reden vandalisme fusieclubs vooralsnog een raadsel

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 6:00

Vandalen hebben het op de voetbalclubs RKSV Sylvia en SVN in Landgraaf gemunt.

Bij Sylvia werden voor de feestdagen een tractor in brand gestoken, de kranen in het clubgebouw opengedraaid en op de vloer van de kleedruimte gepoept. Bij SVN in Nieuwenhagen werd op het veld vuurtje gestookt en werden een schakelkast alsook geluidsboxen en een groencontainer naar de gallemiezen geholpen. Ook het scorebord moest het ontgelden.

Lees ook: Vandalen houden huis bij voetbalclub SVN

Fuseren
De clubs gaan binnen afzienbare tijd fuseren. Dat besluit werd door de leden van beide clubs met overweldigende meerderheid genomen. Paul Smeets, penningmeester van SVN, verwacht dan ook niet dat tegenstanders van de fusie achter deze acties zitten, maar dat het om vandalisme en baldadigheid gaat.

Hoog
De toegangspoort van het sportpark van SVN is hoog en altijd afgesloten. "Daar kunnen ze niet door naar binnen, wel via de zijkanten en de achterkant."

Herstelwerkzaamheden
Inmiddels is met de herstelwerkzaamheden begonnen. De penningmeester heeft nog geen zicht op de omvang van de schade.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV