Overslaan en naar de inhoud gaan

Reddingsplan voor historische landbouwmachines in de maak

Geplaatst opdonderdag 21 april 2022 - 13:41

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort werkt aan een reddingsplan voor historische landbouwmachines. Daarbij wordt samengewerkt met het Boerderij- en Heemkunde Museum in Schimmert.

De Rijksdienst verkent op dit moment samen met partners op het gebied van agrarisch en mobiel erfgoed de toestand waarin historische landbouwmachines zich bevinden.

Verloren
"Een groot deel van dit agrarische erfgoed dreigt namelijk verloren te gaan", zegt de RCE. Om tot een centraal overzicht te komen, start er een inventarisatie van vooroorlogse, mechanische landbouwwerktuigen die in Nederland bewaard worden en nog in originele staat zijn. Informatie over historische landbouwmachines moet in de toekomst online toegankelijk worden. Met het Boerderij- en Heemkunde Museum in Schimmert is een eerste opzet gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen