Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:32

Het college van burgemeester en wethouders van Venray is verdeeld over het reddingsplan voor kunstencentrum Jerusalem.

Wethouder Ike Busser (Samenwerking Venray, Financiën) vindt de risico’s te groot.

Dreigend faillissement
Het noodlijdend kunstencentrum moet afslanken om een faillissement te voorkomen. Voor de reorganisatie heeft het 1,66 miljoen euro nodig. De gemeenteraad beloofde eerder het geld beschikbaar te stellen als het kunstencentrum aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden
Eén van de eisen was dat alle 45 werknemers die niet overgaan naar de nieuwe organisatie, zelf ontslag nemen en dus afzien van hun recht op een uitkering. Hun rechten worden afgekocht met een vertrekbonus.

Niet meer dan 41 van de 45 werknemers, voornamelijk parttimers, zijn daartoe bereid. De overige vier hebben het aanbod afgewezen.

Risico's te groot
Busser stelt dat niet is voldaan aan de voorwaarden. Hij vindt de financiële risico’s te groot en heeft ook weinig vertrouwen in de overlevingskansen van het nieuwe kunstencentrum.

De overige leden van het gemeentebestuur zijn optimistischer. Wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur) stelt namens de meerderheid van het college voor de 1,66 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Parkeerbeleid op de schop in Venray
SP: Affaire 'Brownies' slechte reclame voor Venray
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen