Overslaan en naar de inhoud gaan

Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:32

Het college van burgemeester en wethouders van Venray is verdeeld over het reddingsplan voor kunstencentrum Jerusalem.

Wethouder Ike Busser (Samenwerking Venray, Financiën) vindt de risico’s te groot.

Dreigend faillissement
Het noodlijdend kunstencentrum moet afslanken om een faillissement te voorkomen. Voor de reorganisatie heeft het 1,66 miljoen euro nodig. De gemeenteraad beloofde eerder het geld beschikbaar te stellen als het kunstencentrum aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden
Eén van de eisen was dat alle 45 werknemers die niet overgaan naar de nieuwe organisatie, zelf ontslag nemen en dus afzien van hun recht op een uitkering. Hun rechten worden afgekocht met een vertrekbonus.

Niet meer dan 41 van de 45 werknemers, voornamelijk parttimers, zijn daartoe bereid. De overige vier hebben het aanbod afgewezen.

Risico's te groot
Busser stelt dat niet is voldaan aan de voorwaarden. Hij vindt de financiële risico’s te groot en heeft ook weinig vertrouwen in de overlevingskansen van het nieuwe kunstencentrum.

De overige leden van het gemeentebestuur zijn optimistischer. Wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur) stelt namens de meerderheid van het college voor de 1,66 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Parkeerbeleid op de schop in Venray
SP: Affaire 'Brownies' slechte reclame voor Venray
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen