Overslaan en naar de inhoud gaan

Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:32

Het college van burgemeester en wethouders van Venray is verdeeld over het reddingsplan voor kunstencentrum Jerusalem.

Wethouder Ike Busser (Samenwerking Venray, Financiën) vindt de risico’s te groot.

Dreigend faillissement
Het noodlijdend kunstencentrum moet afslanken om een faillissement te voorkomen. Voor de reorganisatie heeft het 1,66 miljoen euro nodig. De gemeenteraad beloofde eerder het geld beschikbaar te stellen als het kunstencentrum aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden
Eén van de eisen was dat alle 45 werknemers die niet overgaan naar de nieuwe organisatie, zelf ontslag nemen en dus afzien van hun recht op een uitkering. Hun rechten worden afgekocht met een vertrekbonus.

Niet meer dan 41 van de 45 werknemers, voornamelijk parttimers, zijn daartoe bereid. De overige vier hebben het aanbod afgewezen.

Risico's te groot
Busser stelt dat niet is voldaan aan de voorwaarden. Hij vindt de financiële risico’s te groot en heeft ook weinig vertrouwen in de overlevingskansen van het nieuwe kunstencentrum.

De overige leden van het gemeentebestuur zijn optimistischer. Wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur) stelt namens de meerderheid van het college voor de 1,66 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Parkeerbeleid op de schop in Venray
SP: Affaire 'Brownies' slechte reclame voor Venray
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen