Overslaan en naar de inhoud gaan

Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2015 - 6:32

Het college van burgemeester en wethouders van Venray is verdeeld over het reddingsplan voor kunstencentrum Jerusalem.

Wethouder Ike Busser (Samenwerking Venray, Financiën) vindt de risico’s te groot.

Dreigend faillissement
Het noodlijdend kunstencentrum moet afslanken om een faillissement te voorkomen. Voor de reorganisatie heeft het 1,66 miljoen euro nodig. De gemeenteraad beloofde eerder het geld beschikbaar te stellen als het kunstencentrum aan alle voorwaarden voldoet.

Voorwaarden
Eén van de eisen was dat alle 45 werknemers die niet overgaan naar de nieuwe organisatie, zelf ontslag nemen en dus afzien van hun recht op een uitkering. Hun rechten worden afgekocht met een vertrekbonus.

Niet meer dan 41 van de 45 werknemers, voornamelijk parttimers, zijn daartoe bereid. De overige vier hebben het aanbod afgewezen.

Risico's te groot
Busser stelt dat niet is voldaan aan de voorwaarden. Hij vindt de financiële risico’s te groot en heeft ook weinig vertrouwen in de overlevingskansen van het nieuwe kunstencentrum.

De overige leden van het gemeentebestuur zijn optimistischer. Wethouder Lucien Peeters (CDA, Cultuur) stelt namens de meerderheid van het college voor de 1,66 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray
Parkeerbeleid op de schop in Venray
SP: Affaire 'Brownies' slechte reclame voor Venray
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen