Overslaan en naar de inhoud gaan

Reddingsbrigade: 'Meer ANWB dan Baywatch'

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 17:49

Als het kwik stijgt en het wordt druk langs en op het water, wordt het voor de Reddingsbrigade tijd om alert te zijn.

"Het is geen negen tot vijf baantje", vertelt Niels Valkenburg van de reddingsbrigade in Roermond. "Ik heb weleens mensen met een kapotte boot in de buurt van Venlo om negen uur 's avonds nog moeten helpen. Je kan ze moeilijk daar heel de nacht laten dobberen dan, maar dat zijn niet de alledaagse klussen."

Video: L1

Hulp, geen boetes
De reddingsbrigade waarschuwt en helpt mensen op het water. Bevoegdheden om bijvoorbeeld boetes uit te delen hebben ze niet. Desondanks wordt er vaak wel geluisterd naar de hulpverleners. "Politie, Brandweer of Rijkswaterstaat komt je echt niet helpen op het water", zegt Valkenburg lachend.

Motorpech
De meest voorkomende gevallen zijn toch mensen met motorpech: "We voelen ons meer soms meer ANWB dan Baywatch hoor", aldus Valkenburg. "Maar er zijn ook gevaarlijke situaties waarbij mensen van bruggen afspringen of in de Maas zwemmen waar het niet mag", vertelt collega Liza Diels. "Ik heb ook echt spannende dagen meegemaakt waarbij je niet weet wat je kunt verwachten. Dan zijn we een goed geoliede machine. Dat is erg mooi om te zien."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen