Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Redding scootmobilist op spoor beloond met Erepenning

Geplaatst opzaterdag 7 oktober 2017 - 17:24

Twee Susterse dames die in mei dit jaar een bejaarde man wegtrokken voor een aanstormende trein, hebben van burgemeester Jos Hessels de Koninklijke Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon gekregen.

De 82-jarige Jean Crombach was met zijn scootmobiel stilgevallen op het spoor. Op het moment dat een trein al toeterend aanstormde, trokken de dames Gertie van Mulken en Mia van Buggenum hem op het nippertje weg. Zijn elektrisch voertuig werd verpulverd door de trein.

Lees ook: Twee vrouwen redden stilstaande scootmobilist van aanstormende trein

Dapper
De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is een dapperheidsonderscheiding voor heldendaden buiten het slagveld, met name bij (dreigende) verkeersongelukken. De medaille wordt toegekend bij 'moedig en beleidvol optreden met gevaar voor eigen leven.'

Opnieuw Echt-Susteren
De penning wordt slechts zelden uitgereikt. De laatste keer dat het in Limburg gebeurde, was toevalligerwijs ook in Echt-Susteren. Ook toen trokken twee vrouwen op het nippertje iemand weg voor een aanstormende trein. Deze keer ging het om een dronken man in Echt.

Lees ook: Heldinnen uit Echt 'deden gewoon hun burgerplicht'

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen