Overslaan en naar de inhoud gaan

Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 21:51

Het voortbestaan van bioscoop Royal in Heerlen lijkt verzekerd. Bioscoopketen JT en filmhuis De Spiegel worden samen de nieuwe gebruikers van het leegstaande bioscoopcomplex.

JT Bioscopen - exploitant van de megabioscoop in Kerkrade - en Heerlens wethouder Barry Braeken (cultuur, PvdA) ondertekenden deze week een intentie-overeenkomst. Filmhuis De Spiegel ging al eerder akkoord.

Positief
Wethouder Braeken bevestigt desgevraagd het akkoord met de twee partijen: "Het is positief dat JT dit proces samen met ons in wil gaan en dat de Royal op deze wijze weer een bioscoopbestemming kan krijgen."

Kleinere zalen
JT gaat waarschijnlijk de Royal bioscoop exploiteren en filmhuis De Spiegel draait zijn films straks vooral in de naastgelegen kleinere Rivoli-bioscoop en in de kleine zaal Maxim. Het monumentale bioscoopcomplex Royal staat sinds 1 augustus leeg nadat voormalig exploitant Van Bergen het huurcontract opzegde.

Lees meer over het reddingsplan van Royal in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van vrijdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Royal Heerlen komt terug in oude staat
JT Bioscopen niet in Royal Heerlen
Verbouwing Royal Heerlen gaat toch niet door
Royal-bioscoop wordt filmhuis na sloop aanbouw
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen