Overslaan en naar de inhoud gaan

Redders van misvormde groente en fruit gezocht

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 19:21

Een reddingsbrigade voor misvormde groente en fruit. Het klinkt vreemd, maar toch is die in de maak.

De komende tijd wordt deze samengesteld om later te gaan werken vanaf het veilingterrein in Venlo.

Hotspot
De groente- en fruitbrigade in Venlo wordt na die van Poeldijk de tweede in Nederland. Een bewuste keuze omdat Venlo een logistieke hotspot is op tuinbouwgebied. Met de brigade moet in januari worden gestart. Gezocht wordt naar zes tot acht medewerkers. "Zij moeten ervoor zorgen dat groente en fruit dat om de een of andere reden niet meer kan worden verkocht, wordt gered", zegt initiatiefnemer Mary van Hoek.

Video: L1

Lekker misvormd
Volgens van Hoek is het zonde dat bijvoorbeeld tomaten of paprika's die licht beschadigd zijn en daardoor onverkoopbaar, worden weggegooid. "We zijn geen afvoerputje, dus de aangeleverde groente en fruit mag zeker niet rot zijn. Maar een kleine vormafwijking maakt een appel niet minder lekker."

Voedselbank
De voedselbank Venlo is blij met de aangekondigde komst van de brigade. "Nu krijgen we af en toe ook groente en fruit, maar het is mooi als we dat straks elke keer kunnen aanbieden", zegt Petra Dammeijer van de voedselbank Venlo. Dat het producten betreft waarmee een klein smetje op zit vindt ze geen probleem. "Onze klanten krijgen nu ook vaak voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, dus daar hebben ze geen problemen mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen