Overslaan en naar de inhoud gaan

Redders van misvormde groente en fruit gezocht

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 19:21

Een reddingsbrigade voor misvormde groente en fruit. Het klinkt vreemd, maar toch is die in de maak.

De komende tijd wordt deze samengesteld om later te gaan werken vanaf het veilingterrein in Venlo.

Hotspot
De groente- en fruitbrigade in Venlo wordt na die van Poeldijk de tweede in Nederland. Een bewuste keuze omdat Venlo een logistieke hotspot is op tuinbouwgebied. Met de brigade moet in januari worden gestart. Gezocht wordt naar zes tot acht medewerkers. "Zij moeten ervoor zorgen dat groente en fruit dat om de een of andere reden niet meer kan worden verkocht, wordt gered", zegt initiatiefnemer Mary van Hoek.

Video: L1

Lekker misvormd
Volgens van Hoek is het zonde dat bijvoorbeeld tomaten of paprika's die licht beschadigd zijn en daardoor onverkoopbaar, worden weggegooid. "We zijn geen afvoerputje, dus de aangeleverde groente en fruit mag zeker niet rot zijn. Maar een kleine vormafwijking maakt een appel niet minder lekker."

Voedselbank
De voedselbank Venlo is blij met de aangekondigde komst van de brigade. "Nu krijgen we af en toe ook groente en fruit, maar het is mooi als we dat straks elke keer kunnen aanbieden", zegt Petra Dammeijer van de voedselbank Venlo. Dat het producten betreft waarmee een klein smetje op zit vindt ze geen probleem. "Onze klanten krijgen nu ook vaak voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, dus daar hebben ze geen problemen mee."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen