Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Ons Fort in actiestand na afblazen kazerneplan

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 15:45

Het afblazen van de plannen voor het Kazerneterrein in Venlo is voor Red Ons Fort reden de handschoen weer op te pakken.

De actiegroep maakt zich sterk voor behoud van het historische fort op die plek. De vraag wat er met de resten moet gebeuren, ligt nu opnieuw op tafel.

17de-eeuws fort
Fort Sint Michiel is een fort uit de 17de eeuw dat gebouwd is door de Spanjaarden. Grote delen van de muren zijn nog altijd intact, maar zitten verborgen onder de grond. In de plannen van het Fort van Venlo zouden de muren worden uitgegraven, zodat bezoekers om de oude muren heen konden lopen.

Video: L1

Historische sensatie
Met die toezeggingen van de initiatiefnemers besloot actiegroep Red Ons Fort twee jaar geleden een stapje terug te doen. De historische sensatie beleefbaar maken was altijd de hoofddoelstelling en die was bereikt. "Na het nieuws van vandaag hebben we ons opnieuw aangeboden als gesprekspartner bij de gemeente", zegt voorzitter Jeroen Maas.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Nieuw leven
Gerustgesteld is de actiegroep allerminst na de persconferentie van dinsdag. Maas: "De wethouder gaf wel de indruk dat ze het belang van het fort ziet, maar ze zei tegelijkertijd dat een en ander af zal hangen van de toekomst van het kazerneterrein." Reden genoeg om de actiegroep weer nieuw leven in te blazen.

Lees ook: Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein

Vlag uit
Heel anders is het nieuws over het stoppen van het kazerneplan binnengekomen bij bioscoop-exploitant Joep Caubo in Venlo. Het stoppen van de ontwikkeling betekent hoogstwaarschijnlijk dat er geen concurrerende megabioscoop verrijst aan de andere kant van de Maas. “Hier gaat de vlag uit. Ik heb heel lang alleen maar tegenwerking gehad en dan voelt het vandaag wel als gerechtigheid.”

De bioscoopexploitant hoopt door deze ontwikkeling meer draagvlak voor uitbreiding in de Venlose binnenstad. Hij wil er het liefste twee zalen bij.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen