Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull wil Verstappen als jongste wereldkampioen ooit

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 13:16

Red Bull heeft grootse ambities met Formule1-coureur Max Verstappen nog maar eens aan de grote klok gehangen.

Ze willen Sebastian Vettel van de troon stoten en van Verstappen komend seizoen de jongste wereldkampioen ooit maken.

Nog twee jaar
Daar heeft de Limburger nog twee jaar de tijd voor. De Duitse Formule1-coureur, Sebastian Vettel, werd in 2010 op 23-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen aller tijden. In september dit jaar vierde Max Verstappen zijn 21ste verjaardag.

Ambitie
De adviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, sprak tegenover Motorsport de ambitie van het team uit. "Ons doel is om de jongste wereldkampioen ooit te hebben. Daar hebben we twee jaar de tijd voor, maar we mikken als op 2019"

Honda
Om de droom van Red Bull uit te laten komen, krijgt de bolide van Verstappen een nieuwe motor. De afgelopen jaren maakte het team gebruik van Renault-motoren. Het komend seizoen gaan ze voor het eerst de motoren Honda in gebruik nemen.

Niet makkelijk
Max Verstappen was de laatste tijd verre van tevreden over de prestaties van zijn huidige motorblok. "We weten dat het eerste jaar met een nieuwe motorleverancier niet makkelijk wordt", voorspelt Marko. "Maar ik heb tegen iedereen gezegd dat het ons streven is om voor de wereldtitel te gaan. Dat is ons doel vanaf het begin, er zijn geen excuses."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen