Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull wil Verstappen als jongste wereldkampioen ooit

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 13:16

Red Bull heeft grootse ambities met Formule1-coureur Max Verstappen nog maar eens aan de grote klok gehangen.

Ze willen Sebastian Vettel van de troon stoten en van Verstappen komend seizoen de jongste wereldkampioen ooit maken.

Nog twee jaar
Daar heeft de Limburger nog twee jaar de tijd voor. De Duitse Formule1-coureur, Sebastian Vettel, werd in 2010 op 23-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen aller tijden. In september dit jaar vierde Max Verstappen zijn 21ste verjaardag.

Ambitie
De adviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, sprak tegenover Motorsport de ambitie van het team uit. "Ons doel is om de jongste wereldkampioen ooit te hebben. Daar hebben we twee jaar de tijd voor, maar we mikken als op 2019"

Honda
Om de droom van Red Bull uit te laten komen, krijgt de bolide van Verstappen een nieuwe motor. De afgelopen jaren maakte het team gebruik van Renault-motoren. Het komend seizoen gaan ze voor het eerst de motoren Honda in gebruik nemen.

Niet makkelijk
Max Verstappen was de laatste tijd verre van tevreden over de prestaties van zijn huidige motorblok. "We weten dat het eerste jaar met een nieuwe motorleverancier niet makkelijk wordt", voorspelt Marko. "Maar ik heb tegen iedereen gezegd dat het ons streven is om voor de wereldtitel te gaan. Dat is ons doel vanaf het begin, er zijn geen excuses."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen