Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull werkt aan eigen 'DAS-stuursysteem' voor Verstappen

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 17:15

Red Bull Racing, het Formule 1-team van Max Verstappen, ontwikkelt een eigen versie van het veelbesproken DAS-stuursysteem van Mercedes.

Dat heeft teambaas Christian Horner tegen de Oostenrijkse televisie gezegd.

Protest
Red Bull diende voor de Grote Prijs van Oostenrijk van afgelopen weekend een protest in tegen het 'dual axis-steering'-stuursysteem van Mercedes, waarmee met het stuur de stand van de wielen kon worden veranderd. De FIA keurde de innovatie van het team van wereldkampioen Lewis Hamilton echter goed. "Volgens ons hoort het bij de ophanging, maar Mercedes meent dat het de stuurinrichting is. Nu is het opgehelderd", zei Horner na die uitspraak.

Lees ook: Protest Red Bull afgewezen: DAS-systeem Mercedes is legaal

Extremere oplossing
De teambaas gaf ook aan dat Red Bull aan een eigen versie van het DAS-systeem werkt voor de wagens van Max Verstappen en Alex Albon. "We steken daar veel inspanningen in, of en hoe we dat inbouwen kunnen", zei hij. "Misschien proberen we nog een extremere oplossing, nu we weten dat dit geoorloofd is."

Slim systeem
Horner had vooraf aan de eerste race en het indiende protest al laten weten dat Red Bull een vergelijkbaar systeem had ontwikkeld, maar het nog niet had ingebouwd in de racewagens. "We wachten af of het wordt gebruikt in hun auto's", zei hij over Mercedes. "Het is een ingewikkeld systeem, een slim systeem."

Technische problemen
Max Verstappen viel afgelopen zondag met technische problemen aan zijn bolide uit tijdens de openingsrace op de Red Bull Ring. De Limburger verschijnt aankomend weekend bij de GP van Steiermark met dezelfde motor aan de start als afgelopen zondag. De Honda-krachtbron blijkt niet beschadigd te zijn.

Lees ook: 'Geen motorproblemen Verstappen, regen onzekere factor'

De Formule 1 heeft dit weekend de tweede race op het circuit van Spielberg, de Grote Prijs van Steiermark.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV