Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull-topman gelooft in wereldtitel Verstappen

Geplaatst opzaterdag 27 april 2019 - 11:59

Topadviseur Helmut Marko van Red Bull heeft de verwachtingen voor Max Verstappen in de Formule 1 opgeschroefd. Hij acht de wereldtitel voor de Nederlander dit jaar mogelijk.

"Alles verloopt volgens plan. Max haalt momenteel het maximale uit de auto en heeft al twee keer zoveel punten als vorig jaar na drie races. Hij is sensationeel bezig", zegt Marko in een interview met de Oostenrijkse krant Kronen.

Derde plaats
Marko is ook de man die Verstappen naar Red Bull haalde en hem op 17-jarige leeftijd zonder pardon liet debuteren in de Formule 1. In 2016 won de Limburger als jongste coureur ooit een grand prix in de koningsklasse. Dit seizoen behaalde Verstappen één derde plek en twee vierde plaatsen; in de WK-stand staat hij derde.

Grote vernieuwingen
"Ferrari heeft in principe de snelste auto, maar ze hebben daar problemen. Max staat in het kampioenschap ook boven de coureurs van Ferrari", zegt Marko, die wel moet toegeven dat Mercedes tot nog toe het beste presteert. "Honda heeft ons voor de komende Grand Prix van Azerbeidzjan een motor met iets meer vermogen gegeven en dat zal ons helpen in Bakoe, maar de grote vernieuwingen komen over twee weken in Barcelona."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen