Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull langer door met motorleverancier Honda

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 10:35

Red Bull Racing en Honda werken ook in 2021 samen. Het contract tussen het team van Max Verstappen en de motorleverancier is verlengd.

Dat maakt de Formule 1-equipe woensdag bekend.

Langer
Honda levert sinds dit seizoen de krachtbron voor de Formule 1-bolide van Verstappen. Duidelijk was dat dit ook in 2020 het geval zou zijn, maar nu is bekend geworden dat beide partijen dus langer met elkaar doorgaan. Het contract van Verstappen bij Red Bull loopt eind 2020 af. Het is dus nog niet zeker of hij in 2021 in een Red Bull-bolide, met Honda-motor, op de Formule 1-grid staat.

Betrouwbaarheid versus snelheid
Jarenlang lagen er Renault-motoren in de Red Bull-bolides, maar die samenwerking strandde in 2018. Met Honda als partner leek Red Bull aanvankelijk snelheid ingeleverd te hebben in ruil voor betrouwbaarheid, maar in de loop van het seizoen werd de progressie bij met name Verstappen zowel qua snelheid als prestaties zichtbaar.

Lees ook: Verstappen: 'Meer risico nemen met nieuwe Honda-motor'

Toro Rosso
Behalve aan Red Bull levert Honda in 2021 ook de motoren aan het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso. Dat team, waar de Limburger in 2015 zijn Formule 1-carrière begon, rijdt sinds 2018 met de Japanse motoren.

Drie overwinningen
Verstappen boekte dit seizoen drie overwinningen in de Aston Martin Red Bull-Honda. Hij kwam als eerste over de streep in Oostenrijk, Duitsland en, een week geleden, Brazilië. Aankomende zondag wordt in Abu Dhabi de laatste Formule 1-race van het seizoen verreden.

Volg de race vanaf 14:10 uur in het liveblog of via L1 radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen