Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull langer door met motorleverancier Honda

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 10:35

Red Bull Racing en Honda werken ook in 2021 samen. Het contract tussen het team van Max Verstappen en de motorleverancier is verlengd.

Dat maakt de Formule 1-equipe woensdag bekend.

Langer
Honda levert sinds dit seizoen de krachtbron voor de Formule 1-bolide van Verstappen. Duidelijk was dat dit ook in 2020 het geval zou zijn, maar nu is bekend geworden dat beide partijen dus langer met elkaar doorgaan. Het contract van Verstappen bij Red Bull loopt eind 2020 af. Het is dus nog niet zeker of hij in 2021 in een Red Bull-bolide, met Honda-motor, op de Formule 1-grid staat.

Betrouwbaarheid versus snelheid
Jarenlang lagen er Renault-motoren in de Red Bull-bolides, maar die samenwerking strandde in 2018. Met Honda als partner leek Red Bull aanvankelijk snelheid ingeleverd te hebben in ruil voor betrouwbaarheid, maar in de loop van het seizoen werd de progressie bij met name Verstappen zowel qua snelheid als prestaties zichtbaar.

Lees ook: Verstappen: 'Meer risico nemen met nieuwe Honda-motor'

Toro Rosso
Behalve aan Red Bull levert Honda in 2021 ook de motoren aan het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso. Dat team, waar de Limburger in 2015 zijn Formule 1-carrière begon, rijdt sinds 2018 met de Japanse motoren.

Drie overwinningen
Verstappen boekte dit seizoen drie overwinningen in de Aston Martin Red Bull-Honda. Hij kwam als eerste over de streep in Oostenrijk, Duitsland en, een week geleden, Brazilië. Aankomende zondag wordt in Abu Dhabi de laatste Formule 1-race van het seizoen verreden.

Volg de race vanaf 14:10 uur in het liveblog of via L1 radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen