Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull geeft foute afstelling auto Verstappen toe

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 15:07

Het Formule 1-team van Red Bull heeft toegegeven dat de voorvleugel van de bolide van Max Verstappen zondag verkeerd was afgesteld voor de Grote Prijs van Turkije.

De Limburger had daardoor geen goede balans en kon de auto minder goed besturen.

Geen podium
Verstappen had onder meer een trage start en spinde na een mislukte inhaalactie bij de Mexicaan Sergio Pérez. Hij eindigde de race op de teleurstellende zesde plaats. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Limburger in een race die hij uitreed niet op het podium eindigde.

Lees ook: Tumult in Turkije: Verstappen zesde, Hamilton kampioen

Fout erkend
Red Bull heeft aan de website van de Formule 1 de fout erkend. Bij het aanpassen van de voorvleugel was er aan een zijde een afwijking van 7 graden en dat is veel te veel. Normaal passen de teams de voorvleugel maximaal 1 graad bij om de aerodynamische balans goed te krijgen.

Frustratie
Verstappen sprak na de race al zijn frustratie uit over zijn onvermogen om de auto foutloos over het spekgladde circuit van Istanbul te loodsen. "Het was een race om snel te vergeten", zei de nummer 3 in het wereldkampioenschap.

Lees ook: Kansrijke race valt voor Verstappen volledig in het water

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen