Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull en Verstappen dienen protest in tegen Mercedes

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 19:28

Het Formule 1-team van Red Bull heeft bij de overkoepelende organisatie FIA na de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk een protest ingediend tegen Mercedes.

De stal van onder meer Max Verstappen vindt dat het door de wereldkampioen gebruikte zogenoemde DAS-systeem in strijd is met het technisch reglement.

Voorwielophanging
Het betreffende systeem (Dual Axis Steering) is van invloed op de voorwielophanging en staat ter discussie sinds Mercedes er mee is gaan experimenteren. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gebruikten het tijdens de eerste oefensessie op Spielberg opnieuw. Ze kunnen daardoor met hun stuur de stand van de voorwielen veranderen.

Mercedes gebruikte het systeem voor het eerst in een officiële trainingssessie, waarin het ook de snelste tijden reed. Eerder was er al wel mee geëxperimenteerd tijdens testraces. Het protest van Red Bull kwam niet als een verrassing.

Lees ook: Verstappen geeft seconde toe op Hamilton in tweede training

"Misschien is het een grijs gebied", zei teambaas Christian Horner van Red Bull. "Daarom willen we nu duidelijkheid. Hoewel het systeem voor het komende jaar al is verboden, kan het dit seizoen nog van invloed zijn op de uitslagen.

Toto Wolff
Toto Wolff, de chef bij Mercedes, had geen moeite met de houding van Red Bull. "Wij denken dat het mag. Aan de andere kant willen ook wij graag duidelijkheid. Laten we allemaal onze argumenten duidelijk maken aan de FIA. Dan zien we wel wat er gebeurt. Het is beter dat we nu weten waar we aan toe zijn dan dat er zondag na de race discussie ontstaat."

De FIA heeft het systeem voor 2021 al verboden.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen