Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Bull en Verstappen dienen protest in tegen Mercedes

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 19:28

Het Formule 1-team van Red Bull heeft bij de overkoepelende organisatie FIA na de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk een protest ingediend tegen Mercedes.

De stal van onder meer Max Verstappen vindt dat het door de wereldkampioen gebruikte zogenoemde DAS-systeem in strijd is met het technisch reglement.

Voorwielophanging
Het betreffende systeem (Dual Axis Steering) is van invloed op de voorwielophanging en staat ter discussie sinds Mercedes er mee is gaan experimenteren. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gebruikten het tijdens de eerste oefensessie op Spielberg opnieuw. Ze kunnen daardoor met hun stuur de stand van de voorwielen veranderen.

Mercedes gebruikte het systeem voor het eerst in een officiële trainingssessie, waarin het ook de snelste tijden reed. Eerder was er al wel mee geëxperimenteerd tijdens testraces. Het protest van Red Bull kwam niet als een verrassing.

Lees ook: Verstappen geeft seconde toe op Hamilton in tweede training

"Misschien is het een grijs gebied", zei teambaas Christian Horner van Red Bull. "Daarom willen we nu duidelijkheid. Hoewel het systeem voor het komende jaar al is verboden, kan het dit seizoen nog van invloed zijn op de uitslagen.

Toto Wolff
Toto Wolff, de chef bij Mercedes, had geen moeite met de houding van Red Bull. "Wij denken dat het mag. Aan de andere kant willen ook wij graag duidelijkheid. Laten we allemaal onze argumenten duidelijk maken aan de FIA. Dan zien we wel wat er gebeurt. Het is beter dat we nu weten waar we aan toe zijn dan dat er zondag na de race discussie ontstaat."

De FIA heeft het systeem voor 2021 al verboden.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen