Overslaan en naar de inhoud gaan

Recurve- en compoundschutters in kwartfinale op WK

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 19:39

Het Nederlandse recurveteam heeft in Den Bosch de kwartfinale van de strijd om het wereldkampioenschap boogschieten bereikt.

Steve Wijler uit Horn en zijn maten Sjef van den Berg en Rick van der Ven moesten het in de tweede ronde opnemen tegen het drietal van Oekraïne. Het Oranje trio had weinig moeite met deze tegenstander en won met 6-2.

Kazakken
In de kwartfinale is Kazakhstan de tegenstander van de Nederlandse mannen. De Kazakken waren in de tweede ronde te sterk voor de recurveschutters van de Verenigde Staten.

Hoogste score
Voor Mike Schloesser uit Weustenrade begint de strijd om de individuele wereldtitel bij de compoundschutters in Den Bosch pas in de derde ronde. Hij had de op een na hoogste score in de kwalificatie. Daarom hoefde de nummer 1 van de wereld in de eerste en tweede ronde niet in actie te komen.

Bye
Met het compoundteam staat Schloesser in de kwartfinale. Sil Pater, Peter Elzinga en Mike Schloesser hadden een bye in de eerste ronde en wonnen in de tweede ronde met 235-230 van Zwitserland.

In de kwartfinale is het team van de Verenigde Staten de tegenstander van het Oranje drietal.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen