Overslaan en naar de inhoud gaan

Rector Stella Maris College: 'Sluiting is pijnlijk besluit'

Geplaatst opdinsdag 23 november 2021 - 20:57

Van de 100 medewerkers van het Stella Maris College in Meerssen zitten er 25 thuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus of in quarantaine moeten verblijven. Rector John Hausmans voelde zich genoodzaakt om de school tot nader order te sluiten.

"Als er een pijnlijk besluit is dat je als schoolleider neemt, is dat je de school sluit", zegt Hausmans.

Nog nooit meegemaakt in 40 jaar
"Dat doe je liever niet. We hebben het tijdens de vorige lockdown, weliswaar gedwongen, door de overheid al eens meegemaakt", zegt Hausmans. "We hebben dat besluit nu zelf moeten nemen. Ik heb dat in mijn 40-jarige carrière nog nooit meegemaakt."

Lees ook: Stella Maris College Meerssen dicht door coronabesmettingen

De middelbare school heeft dinsdag alles in orde gemaakt voor het online onderwijs, dat vanaf woensdag wordt gegeven. Op 6 december bekijkt Stella Maris of de school weer open kan.

Basisscholen
In de gemeente Meerssen zijn ook twee basisscholen dicht. Het gaat om de basisscholen de Lindegaerd in Rothem en Franciscus in Bunde. Ook de Montessorischool in de binnenstad van Maastricht en basisschool Windekind in Heerlen zijn gesloten.

Lees ook: Meerdere scholen sluiten deuren door coronabesmettingen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen