Overslaan en naar de inhoud gaan

Rector: 'Meldpunt druist in tegen alles waar UM voor staat'

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 13:54

Rector Magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht heeft via Twitter gereageerd op het meldpunt tegen indoctrinatie op scholen van Forum voor Democratie.

Ze spreekt zich duidelijk uit tegen het initiatief.

Maastricht University
"Het instellen van een meldpunt druist in tegen alles waar Maastricht University voor staat; onafhankelijke wetenschapsbeoefening, academische vrijheid en het zijn van een veilige leer- en werk omgeving", zegt Letschert. Daarnaast geeft ze aan dat het College van Bestuur trots is op de docenten die dagelijks bijdragen aan zo'n omgeving.

Meldpunt
Het meldpunt 'indoctrinatie op scholen en universiteiten' is twee weken geleden opgericht door Forum voor Democratie. Doel hiervan is dat leerlingen en studenten voorbeelden kunnen insturen van indoctrinatie met politieke opvattingen door leraren.

Docent
Ook Danny Trommelen, gemeenteraadslid in Brunssum en docent, staat niet achter het meldpunt. In een brief steekt hij de draak met de situatie.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen