Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Recruiters in de zorg rukken op

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 11:58

Recruiters kennen we vooral uit de zakelijke dienstverlening. Maar ook in de zorg worden steeds meer recruiters aangesteld om personeel te werven.

Dat vraagt echter een andere aanpak dan bij commerciële bedrijven.

Employ your branding
Zorginstellingen stellen zich doorgaans erg bescheiden op. "In de zakelijke dienstverlening worden mensen met aantrekkelijke social media profielen soms wel vijf keer per dag benaderd", zegt Annemieke Custers, recruiter bij zorggroep Koraal. In de zorg gaat het veel meer om 'employ your branding': wie is de zorginstelling waarvoor je werkt?

Zij-instroom
​"Alle zorgorganisaties zijn op dit moment aan het vissen in dezelfde vijver, maar die vijver raakt leeg. En dat betekent dat we naar andere mogelijkheden moeten gaan kijken." Custers doelt op de toename van het inzetten van zij-instromers in de zorg. "Zo kunnen er meer mensen met een andere carrière achtergrond, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, opgeleid worden tot medewerker in de zorg." Volgens Custers voelen medewerkers in de zorg over het algemeen een grote betrokkenheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid ten aanzien van hun patiënten. "Werken in de zorg, dat is werken vanuit je hart."

Doorgroeimogelijkheden
En daar ook daar spelen recruiters op in. Zo worden potentiële medewerkers altijd uitgenodigd om op verschillende locaties te komen kijken. "De begeleiders die werken met meervoudig beperkte patiënten hebben weer hele andere competenties dan begeleiders voor gedragsstoornissen." Maar ook het feit dat er in de zorg goede doorgroeimogelijkheden zijn, niet alleen in andere functies, maar ook op andere locaties van het land in bijvoorbeeld Brabant.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen