Overslaan en naar de inhoud gaan

Recruiters in de zorg rukken op

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 11:58

Recruiters kennen we vooral uit de zakelijke dienstverlening. Maar ook in de zorg worden steeds meer recruiters aangesteld om personeel te werven.

Dat vraagt echter een andere aanpak dan bij commerciële bedrijven.

Employ your branding
Zorginstellingen stellen zich doorgaans erg bescheiden op. "In de zakelijke dienstverlening worden mensen met aantrekkelijke social media profielen soms wel vijf keer per dag benaderd", zegt Annemieke Custers, recruiter bij zorggroep Koraal. In de zorg gaat het veel meer om 'employ your branding': wie is de zorginstelling waarvoor je werkt?

Zij-instroom
​"Alle zorgorganisaties zijn op dit moment aan het vissen in dezelfde vijver, maar die vijver raakt leeg. En dat betekent dat we naar andere mogelijkheden moeten gaan kijken." Custers doelt op de toename van het inzetten van zij-instromers in de zorg. "Zo kunnen er meer mensen met een andere carrière achtergrond, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, opgeleid worden tot medewerker in de zorg." Volgens Custers voelen medewerkers in de zorg over het algemeen een grote betrokkenheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid ten aanzien van hun patiënten. "Werken in de zorg, dat is werken vanuit je hart."

Doorgroeimogelijkheden
En daar ook daar spelen recruiters op in. Zo worden potentiële medewerkers altijd uitgenodigd om op verschillende locaties te komen kijken. "De begeleiders die werken met meervoudig beperkte patiënten hebben weer hele andere competenties dan begeleiders voor gedragsstoornissen." Maar ook het feit dat er in de zorg goede doorgroeimogelijkheden zijn, niet alleen in andere functies, maar ook op andere locaties van het land in bijvoorbeeld Brabant.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen