Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Recordwinst voor vliegveld Weeze

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 16:04

Airport Weeze boekte in 2016 een recordwinst van 2,5 miljoen euro. Daarmee is dit het beste resultaat in de geschiedenis van het vliegveld.

Toch komt dit goede resultaat niet door een groei van het aantal passagiers, maar vanwege de verkoop van grond rondom de luchthaven.

Grond
"Tegen de achtergrond van de zeer moeilijke marktomstandigheden voor regionale luchthavens, zijn we erg trots als een van de weinige luchthavens in Duitsland in dit segment, een duidelijk positief jaarresultaat te bereiken,” zegt directeur Ludger van Bebber. Het luchthavenareaal en het aangrenzende logistiek- en bedrijventerrein van Airport Weeze omvat 620 hectare.

Passagiers
In totaal hebben 1.854.108 passagiers hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van het vliegveld, vlak over de grens bij Bergen. Dat is iets minder dan de 1,91 miljoen passagiers die in 2015 nog gebruik maakten van Weeze.

Pünktlich
Ook behaalde
Weeze de titel van 'Meest punctuele Duitse luchthaven' Van de 22 deelnemende Duitse luchthavens neemt Weeze in de categorie 'op tijd vertrekken' de koppositie in. Voor 2017 verwacht Van Bebber een vergelijkbaar aantal passagiers als de afgelopen twee jaren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mistig vliegveld
Extra vluchten op Weeze vanwege mist Eindhoven
Twee mensen opgepakt op vliegveld Weeze
Vijf nieuwe bestemmingen Ryanair vanaf Airport Weeze
Ryanair-staking treft Maastricht Aachen Airport (nog) niet
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen