Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Recordwinst voor vliegveld Weeze

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 16:04

Airport Weeze boekte in 2016 een recordwinst van 2,5 miljoen euro. Daarmee is dit het beste resultaat in de geschiedenis van het vliegveld.

Toch komt dit goede resultaat niet door een groei van het aantal passagiers, maar vanwege de verkoop van grond rondom de luchthaven.

Grond
"Tegen de achtergrond van de zeer moeilijke marktomstandigheden voor regionale luchthavens, zijn we erg trots als een van de weinige luchthavens in Duitsland in dit segment, een duidelijk positief jaarresultaat te bereiken,” zegt directeur Ludger van Bebber. Het luchthavenareaal en het aangrenzende logistiek- en bedrijventerrein van Airport Weeze omvat 620 hectare.

Passagiers
In totaal hebben 1.854.108 passagiers hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van het vliegveld, vlak over de grens bij Bergen. Dat is iets minder dan de 1,91 miljoen passagiers die in 2015 nog gebruik maakten van Weeze.

Pünktlich
Ook behaalde
Weeze de titel van 'Meest punctuele Duitse luchthaven' Van de 22 deelnemende Duitse luchthavens neemt Weeze in de categorie 'op tijd vertrekken' de koppositie in. Voor 2017 verwacht Van Bebber een vergelijkbaar aantal passagiers als de afgelopen twee jaren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mistig vliegveld
Extra vluchten op Weeze vanwege mist Eindhoven
Twee mensen opgepakt op vliegveld Weeze
Vijf nieuwe bestemmingen Ryanair vanaf Airport Weeze
Al 25 miljoen passagiers via vliegveld Weeze
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen