Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Recordwinst voor vliegveld Weeze

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 16:04

Airport Weeze boekte in 2016 een recordwinst van 2,5 miljoen euro. Daarmee is dit het beste resultaat in de geschiedenis van het vliegveld.

Toch komt dit goede resultaat niet door een groei van het aantal passagiers, maar vanwege de verkoop van grond rondom de luchthaven.

Grond
"Tegen de achtergrond van de zeer moeilijke marktomstandigheden voor regionale luchthavens, zijn we erg trots als een van de weinige luchthavens in Duitsland in dit segment, een duidelijk positief jaarresultaat te bereiken,” zegt directeur Ludger van Bebber. Het luchthavenareaal en het aangrenzende logistiek- en bedrijventerrein van Airport Weeze omvat 620 hectare.

Passagiers
In totaal hebben 1.854.108 passagiers hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van het vliegveld, vlak over de grens bij Bergen. Dat is iets minder dan de 1,91 miljoen passagiers die in 2015 nog gebruik maakten van Weeze.

Pünktlich
Ook behaalde
Weeze de titel van 'Meest punctuele Duitse luchthaven' Van de 22 deelnemende Duitse luchthavens neemt Weeze in de categorie 'op tijd vertrekken' de koppositie in. Voor 2017 verwacht Van Bebber een vergelijkbaar aantal passagiers als de afgelopen twee jaren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mistig vliegveld
Extra vluchten op Weeze vanwege mist Eindhoven
Twee mensen opgepakt op vliegveld Weeze
Vijf nieuwe bestemmingen Ryanair vanaf Airport Weeze
Zes vluchten Weeze geschrapt door staking Ryanair
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen