Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordwarme zeventiende december

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 9:29

Op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek was de temperatuur op deze donderdagochtend om 10:50 uur opgelopen tot 13,9 graden.

Dat is voor deze meetpost, waar sinds 1946 dagelijks temperatuurmetingen worden verricht, volgens Meteo Limburg een datumrecord. Tot dit jaar was de warmste 17e december die van 1998, toen daar 13,8 graden werd gemeten. De normale maximumtemperatuur is nu 6 graden.

Canarische Eilanden
De lucht die vandaag in Limburg vanuit het zuidwesten wordt aangevoerd, was afgelopen maandag op ongeveer een kilometer hoogte aanwezig boven de Canarische Eilanden. Daarna is de lucht via het noordwesten van Spanje, Golf van Biskaje, Frankrijk en België naar Limburg gestroomd. De lucht is achter het Cantabrische Gebergte in Noordwest-Spanje gedaald en daardoor ook nog iets opgewarmd.

Meer weer op de 1Limburg Weerpagina

Geen maandrecord
De verwachte maximumtemperatuur voor vanmiddag van 16 graden betekent geen recordhoge temperatuur voor de hele maand december. Op de Zuid-Limburgse luchthaven werd op 4 december 1953 een maximum van 16,7 graden gemeten, en dat is daar de hoogste gemeten decembertemperatuur. Op deze vrijdag werd op het niet meer bestaande KNMI-weerstation Buchten 17,8 graden gemeten. Recenter meldde het, ook al opgeheven, KNMI-weerstation in Oost-Maarland op 16 december 1989 een maximum van 17,4 graden. Op de luchthaven werd het op die zaterdag 16,4 graden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mist in Limburg
't Is gedaan met het mooie nazomerweer
September 2014
Erg zonnige maand september
Mistig vliegveld
Extra vluchten op Weeze vanwege mist Eindhoven
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen