Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordwarme augustusmaand in Limburg

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 7:57

De maand augustus gaat de boeken in als de warmste augustusmaand ooit in Limburg.

Met een gemiddelde maandtemperatuur van 21,2 graden ligt dat volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg in de lijn der verwachting. Dat is ongeveer drie graden warmer dan normaal. Tot dit jaar was de warmste augustus die van 1997 met een maandgemiddelde van 20,9 graden.

Hittegolf
Dat deze maand waarschijnlijk de warmste augustusmaand ooit wordt, komt grotendeels door de hittegolf van achttien dagen. Het aantal tropisch warme dagen met maxima van 30 graden en meer was voor augustus extreem hoog: in Arcen werden twaalf tropische dagen dagen gemeten en in Beek tien. Sinds de oprichting van deze twee KNMI-weerstations gaf alleen augustus 2003 op beide weerstations hetzelfde aantal tropische dagen als dit jaar.

Lees ook: Meer mensen overleden tijdens hittegolf

De verwachting is dat deze augustus ook zonniger is dan normaal met iets meer dan 200 zonuren. Normaal ligt de zonneschijnduur lager.

Wisselvallig einde zomer
De augustusmaand kent een wisselvallig einde. Bewolking wordt afgewisseld met zonnige perioden. Zaterdag kan het flink gaan waaien en zondag worden onweersbuien verwacht.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen