Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordvangst in Limburg: 1131 kilo heroïne uit Iran

Geplaatst opwoensdag 22 februari 2017 - 17:09

De politie heeft in Heijen dinsdag meerdere personen opgepakt vanwege een container met daarin meer dan 1000 kilo heroïne.

De straatwaarde van de heroïne wordt geschat op 68 miljoen euro.

Antwerpen
De container uit Iran werd eerder in de haven van Antwerpen aangetroffen tijdens onderzoek van de Landelijke Recherche met Douane Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

1131 kilo
In twee bakmachines werd 1131 kilo heroïne gevonden. De politie besloot de container vervolgens te volgen naar een industrieterrein in Heijen. Daar werden dinsdag twee Amsterdammers opgepakt toen ze de bakmachines wilden openen. Een 55-jarige man uit Sittard, die kort daarvoor het pand verlaten had, werd later op de snelweg opgepakt.

Opgepakt
Bij een bedrijf in Rotterdam dat de container van Antwerpen naar Heijen bracht, zijn ook nog eens drie mensen opgepakt. Het gaat om de 28-jarige chauffeur van het transport en twee 34-jarige mannen. Zij komen uit Rotterdam en Amersfoort.

De dik 1100 kilo betekent een recordvangst voor België. In Nederland werd al eens voor meer dan 1200 kilo heroïne in beslag genomen.

Foto: Politie Landelijke Eenheid

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte van smokkel 1131 kilo heroïne komt vrij
Heroïnevangst Heijen voor de rechtbank
Vrouw gewond bij aanrijding in Heijen
Twee gewonden na auto-ongeluk in Heijen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen