Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordtijd voor Ummels; Wijmenga haalt finish niet

Geplaatst opzondag 21 maart 2021 - 22:13

Bo Ummels heeft tijdens de halve marathon van Dresden een nieuw persoonlijk record gelopen. Roel Wijmenga haalde de finish bij de volledige marathonafstand niet.

Bo Ummels liep tijdens een goed opgebouwde halve marathon van Dresden naar een nieuw persoonlijk record.

Verbetering met 25 seconden
De Maastrichtse atlete liet op de afstand van 21 kilometer een tijd van 1.12.13 noteren. Daarmee verbeterde ze haar vorige recordtijd met 25 seconden. Ummels is regerend Nederlands kampioen marathon. Ze behaalde deze titel tijdens de marathon van Amsterdam in 2019.

Geen finish voor Wijmenga
Roel Wijmenga heeft de finish van de marathon van Dresden niet gehaald. De Maastrichtse atleet moest de wedstrijd na 22 kilometer met pijnklachten verlaten.

Klachten eerder deze week
In het begin van de week kreeg de Limburgse hardloper reeds spierpijn-gerelateerde klachten rond zijn heup. Door specifieke oefeningen kon Wijmenga die klachten verminderen en zelfs helemaal laten verdwijnen.

Hamstring
Vrij snel na de start van de marathon van Dresden kwamen de pijnklachten echter terug. De atleet van Atletiekvereniging Maastricht kon daardoor zijn loopbeweging niet volledig afmaken. Het gevolg was dat zich na 15 kilometer rennen een stijfheid in zijn hamstrings ontwikkelde. Om een langdurige blessure te voorkomen heeft Wijmenga besloten om na 22 kilometer uit de wedstrijd te stappen.

Frustrerend
Wijmenga is erg teleurgesteld dat hij de wedstrijd op deze wijze heeft moeten staken. Door de uitgebalanceerde trainingen de afgelopen maanden was hij conditioneel in topvorm. "Ik was nog zo fris als een hoentje. Dat maakt het zo enorm frustrerend", laat Wijmenga vanuit Duitsland weten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen