Overslaan en naar de inhoud gaan

Records voor Nederlandse luchthavens behalve MAA

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 7:17

De omzet van Nederlandse luchthavens ligt in het derde kwartaal op het hoogste niveau ooit. Ook het aantal passagiers bereikte in het derde kwartaal een record. Maastricht Aachen Airport blijft flink achter.

De omzet van de Nederlandse luchthavens steeg in het derde kwartaal met meer dan 3,5 procent. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Maastricht
De positieve cijfers zijn een gemiddelde van alle Nederlandse luchthavens samen. Maastricht Aachen Airport zag de aantallen afgehandelde passagiers de laatste zeven kwartalen juist dalen, tot nog geen 75.000 in het laatste kwartaal. Ook de vrachtafhandeling staat onder druk. In de afgelopen twee jaar daalde dit met 1 procent, terwijl de totale vrachtafhandeling van alle luchthavens in Nederland in dezelfde periode juist met bijna 6,5 procent steeg.

Lees ook: Transavia vertrekt van Maastricht Aachen Airport

Ook het aantal passagiers dat via Groningen Airport Eelde daalde, met 5,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Grootste stijger
Eindhoven Airport zag de grootste stijging in het aantal in- en uitgaande passagiers. In het derde kwartaal van 2015 werden meer dan 1,3 miljoen reizigers verwerkt, bijna 8 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van Nederland.

Schiphol
Op één staat Schiphol. Via dat vliegveld reisden het afgelopen kwartaal ruim 17 miljoen mensen, ofwel 9 van de 10 reizigers. Rotterdam The Hague Airport is met een half miljoen passagiers in het derde kwartaal de derde luchthaven van het land.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport stopt met vliegen op Boedapest

Bekijk hier de ontwikkeling van het aantal reizigers die via Maastricht Aachen Airport reist.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
200 extra vliegtuigen op MAA door TEFAF
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht vanwege mist
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen