Overslaan en naar de inhoud gaan

Records voor Nederlandse luchthavens behalve MAA

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 7:17

De omzet van Nederlandse luchthavens ligt in het derde kwartaal op het hoogste niveau ooit. Ook het aantal passagiers bereikte in het derde kwartaal een record. Maastricht Aachen Airport blijft flink achter.

De omzet van de Nederlandse luchthavens steeg in het derde kwartaal met meer dan 3,5 procent. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Maastricht
De positieve cijfers zijn een gemiddelde van alle Nederlandse luchthavens samen. Maastricht Aachen Airport zag de aantallen afgehandelde passagiers de laatste zeven kwartalen juist dalen, tot nog geen 75.000 in het laatste kwartaal. Ook de vrachtafhandeling staat onder druk. In de afgelopen twee jaar daalde dit met 1 procent, terwijl de totale vrachtafhandeling van alle luchthavens in Nederland in dezelfde periode juist met bijna 6,5 procent steeg.

Lees ook: Transavia vertrekt van Maastricht Aachen Airport

Ook het aantal passagiers dat via Groningen Airport Eelde daalde, met 5,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Grootste stijger
Eindhoven Airport zag de grootste stijging in het aantal in- en uitgaande passagiers. In het derde kwartaal van 2015 werden meer dan 1,3 miljoen reizigers verwerkt, bijna 8 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee is Eindhoven Airport de tweede luchthaven van Nederland.

Schiphol
Op één staat Schiphol. Via dat vliegveld reisden het afgelopen kwartaal ruim 17 miljoen mensen, ofwel 9 van de 10 reizigers. Rotterdam The Hague Airport is met een half miljoen passagiers in het derde kwartaal de derde luchthaven van het land.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport stopt met vliegen op Boedapest

Bekijk hier de ontwikkeling van het aantal reizigers die via Maastricht Aachen Airport reist.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
200 extra vliegtuigen op MAA door TEFAF
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht vanwege mist
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen