Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal sollicitaties naar burgemeesterspost Gennep

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:22

Het burgemeesterschap in Gennep is bijzonder populair. In totaal hebben zich 41 kandidaten gesolliciteerd naar de vacature die is ontstaan door het vertrek van Peter de Koning. Dat is een record want het hoogste aantal ooit naar een burgemeesterspost in Limburg.

Van de 41 kandidaten zijn er veertien vrouw en dus zevenentwintig man. De meeste sollicitanten zijn lid van de VVD, namelijk negen. Acht zijn er van een lokale partij. Het CDA is goed voor zeven kandidaten, evenveel zijn er partijloos. De anderen zijn afkomstig van de PvdA (4), D66 (3), GroenLinks (2) en 50Plus (1).

Achtergrond
Het merendeel van de kandidaten heeft een ambtelijke of bestuurlijke achtergrond. Gouverneur Theo Bovens is begonnen met een voorselectie uit de 41 kandidaten. Die wordt deze maand afgerond. Daarna gaat de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Gennep in gesprek met de kandidaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester nog voor de zomer wordt geïnstalleerd.

Van Beek
Momenteel is Willibrord van Beek (VVD) waarnemend burgemeester van Gennep. Het oud-Tweede Kamerlid en voormalig commissaris van de Koning in Utrecht volgde in oktober vorig jaar Peter de Koning op. Die maakte op 1 juli bekend in september op te stappen. Aanleiding was het feit dat de wethouders het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen