Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal sollicitaties naar burgemeesterspost Gennep

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:22

Het burgemeesterschap in Gennep is bijzonder populair. In totaal hebben zich 41 kandidaten gesolliciteerd naar de vacature die is ontstaan door het vertrek van Peter de Koning. Dat is een record want het hoogste aantal ooit naar een burgemeesterspost in Limburg.

Van de 41 kandidaten zijn er veertien vrouw en dus zevenentwintig man. De meeste sollicitanten zijn lid van de VVD, namelijk negen. Acht zijn er van een lokale partij. Het CDA is goed voor zeven kandidaten, evenveel zijn er partijloos. De anderen zijn afkomstig van de PvdA (4), D66 (3), GroenLinks (2) en 50Plus (1).

Achtergrond
Het merendeel van de kandidaten heeft een ambtelijke of bestuurlijke achtergrond. Gouverneur Theo Bovens is begonnen met een voorselectie uit de 41 kandidaten. Die wordt deze maand afgerond. Daarna gaat de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Gennep in gesprek met de kandidaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester nog voor de zomer wordt geïnstalleerd.

Van Beek
Momenteel is Willibrord van Beek (VVD) waarnemend burgemeester van Gennep. Het oud-Tweede Kamerlid en voormalig commissaris van de Koning in Utrecht volgde in oktober vorig jaar Peter de Koning op. Die maakte op 1 juli bekend in september op te stappen. Aanleiding was het feit dat de wethouders het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen