Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal mensen komt Duitse legervoertuigen bekijken

Geplaatst opzondag 20 mei 2018 - 17:19

Het evenement Militracks dat het Oorlogsmuseum in Overloon jaarlijks organiseert, heeft de afgelopen dagen meer dan 18.000 mensen getrokken. Een recordaantal, aldus een woordvoerder van het museum.

Er reden meer dan negentig Duitse militaire voertuigen over het bosparcours van het museum.

Königstiger
Hoogtepunt van het evenement was een unieke Duitse tank, de zogenoemde Königstiger. Dat is de grootste tank die Duitsland in de Tweede Wereldoorlog heeft gebruikt en deze gevechtswagen, die door het tankmuseum in Saumur (Frankrijk) is uitgeleend, is het enige nog rijdende exemplaar.

Lees ook: Grootste WOII-tank voor weekend in Oorlogsmuseum

Dieplader
De tank werd dinsdag in Frankrijk op een dieplader gezet en was woensdagochtend voor een rit van 800 kilometer naar Overloon vertrokken. Omdat er geen toestemming was om de brede tank over de snelweg te vervoeren, ging het transport over Franse binnenwegen.

De Königstiger zal ook op maandag nog in het museum zelf te zien zijn. Dinsdag gaat de tank weer terug naar Frankrijk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen