Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 17:11

Meer dan 20.000 muzikanten nemen deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017.

260 orkesten uit 32 landen en 5 continenten strijden in juli om een plek aan de wereldtop van de blaasmuziek. Nooit eerder schreven zo veel orkesten zich in voor het vierjaarlijkse festival in Kerkrade, zo zegt de organisatie.

Azië
Meer dan 50 orkesten doen in 2017 voor de eerste keer mee. Onder meer orkesten uit Zuid-Amerika en Azië schreven zich massaal in voor de verschillende onderdelen van het WMC. Ook orkesten uit Columbia en de Volksrepubliek China hebben zich ingeschreven.

Vanuit onze provincie zal fanfare St. Caecilia Puth haar wereldtitel gaan verdedigen. Het WMC vindt plaats van 6 tot en met 30 juli 2017 en trekt naar verwachting zo’n 350.000 bezoekers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie
breakdance stockfoto (2 sep 2020)
Ruim 1,3 miljoen subsidie voor Zuid-Limburgse evenementen
Wereld Muziek Concours 2017
Meer divisies bij volgende editie Wereld Muziek Concours
Björn Bus en Henk Smit nieuwe artistiek managers WMC
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen