Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal coronabesmettingen in Limburg op één dag

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 17:33

In Limburg zijn er afgelopen dag 391 mensen positief getest op het coronavirus. De bijna 400 positieve testen betekenen een dagrecord voor Limburg sinds het uitbreken van het coronavirus halverwege maart.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

391 besmettingen
Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 391 Limburgers positief getest op het coronavirus. Bij de cijfers van zaterdag waren dat er 351, een dag eerder waren dat er nog 276. Het aantal van 391 is het hoogste aantal positieve testen in Limburg sinds de uitbraak van het virus begin maart.

In maart werd er ook minder getest door de Limburgse GGD'en. In Limburg kunnen er sinds deze week 3150 tests per dag worden afgenomen.

Lees ook: Fors meer testcapaciteit bij Limburgse GGD'en

Landelijk
Ook landelijk werd er zondag een dagrecord gebroken. In Nederland zijn er tussen zaterdagochtend en zondagochtend 8184 besmettingen geconstateerd. Dat waren er zaterdag 8141.

Weinig ziekenhuisopnames
Ondanks het oplopend aantal besmettingen, valt het aantal ziekenhuisopnames in Limburg nog mee. In de afgelopen 24 uur kwam er één ziekenhuisopname bij in onze provincie. Landelijk kwamen er 84 bij. De afgelopen dag overleed er niemand aan het coronavirus in Limburg. Landelijk stierven er vijftien mensen.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen