Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal bezoekers voor Bonnefantenmuseum

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 12:46

Met het jubileumjaar in het vooruitzicht heeft het Bonnefantenmuseum een Maastricht al een mooie opsteker te pakken. Het museum stevent dit jaar af op een recordaantal van 147.500 bezoekers.

In de kerstperiode brengen sowieso veel mensen een bezoek aan het Bonnefantenmuseum.

In de smaak
Volgens het museum kwam een breed en divers publiek af op het aanbod van oude en hedendaagse kunst. Een van de grote publiekstrekkers was de eerste Nederlandse museale overzichtstentoonstelling Someone Is In My House van de befaamde David Lynch. Ook de langverwachte tentoonstelling rondom het mysterie van de Middeleeuwse beeldsnijder Meester van Elsloo trok veel bezoekers. Verder viel de dubbele solopresentatie van pop-icoon en fotograaf Andy Summers in zowel het Bonnefanten als op het Pinkpopfestival in de smaak. Ook kon het grote publiek voor het eerst kennismaken met het werk van Paloma Varga Weisz in Bumped Body.

Lees ook: David Lynch-expo grote publiekstrekker Bonnefantenmuseum

Het Bonnefanten komt in het nieuwe jaar met een nieuwe huisstijl. Het museum heeft namelijk een complete metamorfose ondergaan. Ook lanceert het kunstmuseum een nieuwe website, waarop de volledige Bonnefantencollectie online is te bekijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen