Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordaantal bezoekers voor Bonnefantenmuseum

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 12:46

Met het jubileumjaar in het vooruitzicht heeft het Bonnefantenmuseum een Maastricht al een mooie opsteker te pakken. Het museum stevent dit jaar af op een recordaantal van 147.500 bezoekers.

In de kerstperiode brengen sowieso veel mensen een bezoek aan het Bonnefantenmuseum.

In de smaak
Volgens het museum kwam een breed en divers publiek af op het aanbod van oude en hedendaagse kunst. Een van de grote publiekstrekkers was de eerste Nederlandse museale overzichtstentoonstelling Someone Is In My House van de befaamde David Lynch. Ook de langverwachte tentoonstelling rondom het mysterie van de Middeleeuwse beeldsnijder Meester van Elsloo trok veel bezoekers. Verder viel de dubbele solopresentatie van pop-icoon en fotograaf Andy Summers in zowel het Bonnefanten als op het Pinkpopfestival in de smaak. Ook kon het grote publiek voor het eerst kennismaken met het werk van Paloma Varga Weisz in Bumped Body.

Lees ook: David Lynch-expo grote publiekstrekker Bonnefantenmuseum

Het Bonnefanten komt in het nieuwe jaar met een nieuwe huisstijl. Het museum heeft namelijk een complete metamorfose ondergaan. Ook lanceert het kunstmuseum een nieuwe website, waarop de volledige Bonnefantencollectie online is te bekijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen