Overslaan en naar de inhoud gaan

Record: warmste 15 februari ooit gemeten

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 15:52

Woensdagmiddag is de temperatuur in Zuid-Limburg opgelopen tot 17 graden. Daarmee is het de warmste 15 februari ooit gemeten.

Volgens Meteo Limburg was het rond 15:00 uur maar liefst 17,1 graden op de luchthaven bij Beek. Een record, want sinds het begin van de metingen op het KNMI-weerstation - in 1946 - liep het kwik een dag na Valentijnsdag nog nooit zo hoog op. Tot dit jaar was het datumrecord voor het vliegveld 16,4 graden, gemeten op 15 februari 1958.

Noord-Limburg
In Noord-Limburg is geen record gebroken. Op 15 februari 1998 werd in Arcen 16,5 graden gemeten. Zo warm is het daar woensdag dus nog niet geweest.

Lees ook: Lentezon zorgt voor drukte op terras, vanmiddag 17 graden.

Lente Terras
Terrasweer in Maastricht. Lezersfoto L1 weer.
Foto: Humphrey Burchartz

Ook de komende tijd blijft het lenteweer in Limburg hangen. 's Nachts zakt de temperatuur de komende dagen niet onder het vriespunt, overdag is het zacht met af en toe lichte regen. Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste zomerse dag in Limburg
Zomer lente fietsen wielrennen mountainbiken
Mogelijk eerste zomerse dag: 25 graden voorspeld
Beter weer tijdens de paasdagen
rokjesdag, blote benen, zomer
Rokjesdag: 21 tot 23 graden in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen