Overslaan en naar de inhoud gaan

Record voor Bevrijdingsfestival: meer dan 50.000 bezoekers

Geplaatst opzondag 6 mei 2018 - 12:29

Het Bevrijdingsfestival in Roermond heeft zaterdag meer dan 50.000 festivalgangers naar de bisschopsstad gelokt.

Dat is een bezoekersrecord, zo laat Sharik Derksen van de organisatie weten.

Goed weer
Mede door het goede weer trokken veel mensen naar Roermond om daar de vrijheid te vieren. Op de Markt verzorgden onder andere Alain Clark, DeWolff, Jack Parrow en The Hillbilly Moonshiners op. My Baby trad als Ambassadeur van de Vrijheid op in Roermond.

Lees ook: 'Muziek krijgt extra dimensie op Bevrijdingsdag'

Variatie
Volgens Derksen was het niet alleen op de Markt druk. Ook de vrijheidsmarkt op het Munsterplein en het terrein voor de ECI-cultuurfabriek zijn drukbezocht. Bij de cultuurfabriek kwamen vooral hiphop-liefhebbers aan hun trekken. "Dit jaar hadden we veel variatie", zegt Derksen. "Er was voor ieder wat wils."

Met optredens in veertien steden vormen de Bevrijdingsfestivals samen het grootste ééndaagse gratis culturele evenement in Nederland.

Nagenieten
Op het Facebook-account van 1Limburg vind je een uitgebreide fotoreportage.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen