Overslaan en naar de inhoud gaan

Record aantal wandelaars voor Heuvelland4Daagse

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 18:08

7700 wandelaars namen dit jaar deel aan de Heuvelland4Daagse. Dat is tien procent meer dan vorig jaar.

Ongelofelijk
In 2018 schreven zich een kleine 7000 deelnemers in voor het wandelevenement in Berg en Terblijt en omstreken. Dit jaar kwamen daar nog eens 700 wandelaars bij. "Dat is ongelofelijk", zegt Frits Mullenders van de organisatie van het wandelevenement. "We zagen de afgelopen jaren al dat steeds meer mensen zich inschrijven. Maar dat we steeds blijven groeien, had ik een aantal jaren geleden niet zien aan komen. Het is geweldig dat steeds meer mensen de weg naar Berg en Terblijt weten te vinden."

Geslaagde editie
Het weer was de afgelopen dagen wisselvallig, maar toch kijkt Mullenders met een goed gevoel terug op de 32ste editie van het wandelevenement. "Er zijn geen gekke dingen gebeurd. De wandelaars zijn allemaal positief en de sfeer was wederom fantastisch."

'Mooier dan Nijmegen'
De deelnemers kijken ook terug op een zeer geslaagd wandelevenement en een aantal van hen beweert zelfs dat de 4-daagse van het Heuvelland mooier is dan die van Nijmegen. Mullenders vat dit op als een compliment, maar geeft ook aan dat het bereiken van het aantal deelnemers van Nijmegen absoluut geen doelstelling is. "We hoeven niet verder te groeien. Onze doelstelling is dat de deelnemers vier dagen lang van ons landschap kunnen genieten. Dan moeten daar geen tienduizenden mensen doorheen gaan lopen. Dat past ook niet op al die kleine paden door de heuvels en de bossen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen