Overslaan en naar de inhoud gaan

Record aantal wandelaars voor Heuvelland4Daagse

Geplaatst opzondag 11 augustus 2019 - 18:08

7700 wandelaars namen dit jaar deel aan de Heuvelland4Daagse. Dat is tien procent meer dan vorig jaar.

Ongelofelijk
In 2018 schreven zich een kleine 7000 deelnemers in voor het wandelevenement in Berg en Terblijt en omstreken. Dit jaar kwamen daar nog eens 700 wandelaars bij. "Dat is ongelofelijk", zegt Frits Mullenders van de organisatie van het wandelevenement. "We zagen de afgelopen jaren al dat steeds meer mensen zich inschrijven. Maar dat we steeds blijven groeien, had ik een aantal jaren geleden niet zien aan komen. Het is geweldig dat steeds meer mensen de weg naar Berg en Terblijt weten te vinden."

Geslaagde editie
Het weer was de afgelopen dagen wisselvallig, maar toch kijkt Mullenders met een goed gevoel terug op de 32ste editie van het wandelevenement. "Er zijn geen gekke dingen gebeurd. De wandelaars zijn allemaal positief en de sfeer was wederom fantastisch."

'Mooier dan Nijmegen'
De deelnemers kijken ook terug op een zeer geslaagd wandelevenement en een aantal van hen beweert zelfs dat de 4-daagse van het Heuvelland mooier is dan die van Nijmegen. Mullenders vat dit op als een compliment, maar geeft ook aan dat het bereiken van het aantal deelnemers van Nijmegen absoluut geen doelstelling is. "We hoeven niet verder te groeien. Onze doelstelling is dat de deelnemers vier dagen lang van ons landschap kunnen genieten. Dan moeten daar geen tienduizenden mensen doorheen gaan lopen. Dat past ook niet op al die kleine paden door de heuvels en de bossen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen