Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie van schietincident coffeeshop Heerlen

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2016 - 7:33

Op de parkeerplaats van coffeeshop Brothers in Heerlerbaan vindt op last van de rechtbank Limburg op 22 augustus de reconstructie plaats van een schietincident dat op dezelfde dag in 2013 plaatsvond.

De rechtbank wil antwoord krijgen op vragen over de arrestatie van Glenn K. (25) uit Wittem. Die werd onder meer gezocht wegens overvallen op tankstations, waaronder eentje in Amstenrade.

Geschoten
Bij de arrestatiepoging in Heerlen werd door de politie geschoten toen K. er in zijn auto vandoor wilde gaan. Zijn bijrijder werd getroffen door de kogel die een agent (30) afvuurde. De agent verklaarde uit zelfverdediging te handelen maar is veroordeeld tot twee jaar cel wegens poging tot doodslag.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in

Overval
Het Openbaar Ministerie (OM) wil K. veroordeeld zien voor poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Volgens K. reed hij weg omdat hij niet zag dat agenten hem benaderden. Hij dacht overvallen te worden.

Geloofwaardigheid
De rechtbank kon de verklaringen van K. tijdens een eerdere zitting 'niet op geloofwaardigheid toetsen'. De reconstructie moet duidelijkheid geven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?
Nieuw onderzoek naar schietende agent bij Brothers
Eis: 20 maanden voor man die inreed op agent bij Brothers
Geen spoor van viertal na Heerlense schietpartij
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen