Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie van moordzaak in Sevenum

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 16:43

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de mogelijke moord op een man begin december aan Het Erf in Sevenum reconstrueren.

Het OM wil verdachte Ewa P. (29) uit Sevenum tijdens de reconstructie op 17 mei vragen stellen over wat er in de caravan van het slachtoffer gebeurde.

Lees ook: Man doodgestoken in Sevenum, vrouw aangehouden

Mes
Volgens justitie heeft P. de bewoner van de caravan in Sevenum, wiens leeftijd het OM donderdag niet kon melden, op vrijdagavond 4 december met een mes om het leven gebracht. Dat bleek donderdag tijdens de eerste tussentijdse rechtszaak in Roermond tegen de vrouw met de Poolse nationaliteit.

Relatie
P.’s advocaat Misja Geeratz vroeg de rechtbank tevergeefs de voorlopige hechtenis van P. op te heffen. Volgens hem blijkt uit technisch bewijs dat zijn cliënt geen blaam treft. Volgens Geeratz hadden P. en het slachtoffer vroeger een relatie, waren ze inmiddels bevriend en verbleef P. vrijwillig in de caravan op bedrijventerrein Berghem.

Het slachtoffer zou P.’s broek naar beneden hebben getrokken toen zij met een mes eten voor een hond aan het bereiden was. De man zou een poging doen haar te verkrachten. P. weet volgens Geeratz niet hoe het mes in het lijf van het slachtoffer is beland.

Waarheid
Officier van justitie Marja Verbaas kon zich niet vinden in de woorden van de advocaat. Volgens haar heeft P. de waarheid niet verteld en draait ze continu in haar verklaringen. "De stelling dat het slachtoffer in een mes is gevallen is hoogst onwaarschijnlijk. Er is hier iemand in zijn eigen woning neergestoken."

Gevangenis
De rechtbank volgde het OM en vindt dat P. voorlopig in de gevangenis moet blijven. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen haar vindt plaats nadat de reconstructie is uitgevoerd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

caravanmoord stacaravan Sevenum Ewa P. Poolse
Poolse langer in cel voor doodsteken van ex-partner
Verdachte caravanmoord Sevenum langer vast
Moordverdachte Sevenum zonder woon- of verblijfplaats
Reconstructie caravanmoord Sevenum achter gesloten deuren
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen