Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie N271 opnieuw bekeken na dodelijk ongeval

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 10:31

De huidige plannen voor de reconstructie van de N271 bij Gennep worden, vanwege een dodelijk ongeval, op korte termijn opnieuw bekeken.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente Gennep, de provincie, belangenvertegenwoordigers van landbouwverkeer, Veilig Verkeer Nederland, de politie en loonwerkers zelf.

Dodelijk ongeval
Het overleg werd belegd vanwege het tractorverbod op de N271. Op deze autoweg van twee keer twee rijstroken mag momenteel honderd kilometer per uur gereden worden. Tot voorkort werd het echter gedoogd dat ook boeren over deze weg reden, om de kern van Gennep te omzeilen. Na een dodelijk ongeval in oktober, waarbij een personenauto achter op de aanhanger van een tractor botste, mogen landbouwvoertuigen van de provincie Limburg geen gebruik meer maken van de N271.

Lees ook: Automobilist komt om bij verkeersongeval Gennep

Oplossing
Gedeputeerde Geurts gaf na het overleg aan dat met de betrokken partijen is afgesproken dat bij het opnieuw bekijken van de reconstructieplannen meteen gekeken wordt naar een oplossing voor de korte termijn.

Uiterlijk op 15 februari volgend jaar moet deze korte termijn oplossing gerealiseerd zijn, zodat tractoren op een verkeersveilige manier toch weer gebruik kunnen maken van de N271.

Lees ook: Tractorverbod op N271 bij Gennep na dodelijk ongeval

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tractorverbod op N271 bij Gennep na dodelijk ongeval
Gemeente wil geen tractoren in centrum van Gennep
Landbouwverkeer mag toch over de N271 bij Gennep
Tractor dodelijk ongeval Gennep mocht daar niet rijden
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen