Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie caravanmoord Sevenum achter gesloten deuren

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 16:50

De reconstructie van de dodelijke steekpartij in een caravan in Sevenum vindt achter gesloten deuren plaats.

Dat heeft de rechtbank Limburg donderdag tijdens een regiezitting besloten.

Doodgestoken
Op 4 december vorig jaar werd een man in zijn caravan op bedrijventerrein
Berghem doodgestoken. De 29-jarige Ewa P. zit sinds de avond van de feiten vast. Het Openbaar Ministerie wil haar tijdens de reconstructie graag vragen wat er precies in de caravan van het slachtoffer is gebeurd.

Verkrachten
De lezingen over de gang van zaken op die fatale avond in december lopen nogal uiteen. Volgens de advocaat van P. valt zijn cliënt niets te verwijten. Het slachtoffer zou een poging hebben gedaan om P., waarmee hij vroeger een relatie had, te verkrachten. Hoe het mes in het lichaam van de man terecht is gekomen, weet ze niet meer.

Onwaarschijnlijk
Het OM gelooft dat verhaal niet. "De stelling dat het slachtoffer in een mes is gevallen, is hoogst onwaarschijnlijk. Er is hier iemand in zijn eigen woning neergestoken", sprak officier van justitie Marja Verbaas eerder.

De reconstructie van de Sevenumse caravanmoord vindt plaats op 17 mei. Daarna kan de inhoudelijke behandeling van de zaak beginnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen