Overslaan en naar de inhoud gaan

Reconstructie: Buitenringmoord blijkt onderwereldliquidatie

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 11:28

Kayvan Pishbin (29) is in de val gelokt voorafgaand aan zijn liquidatie op de Buitenring bij Hoensbroek. Andere mannen botsten tegen zijn auto. Tijdens het invullen van de schadepapieren werd Pishbin doodgeschoten.

Dat blijkt uit informatie in handen van L1.

Lees ook: Verdachte broers langer in voorarrest voor Buitenringmoord

Hoogoplopend drugsconflict
Pishbin, die in Aken woonde en in Duitsland aan de weg timmerde binnen het drugsmilieu, had een conflict met mensen uit de Nederlandse drugswereld. Dat liep kennelijk zo hoog op dat één van zijn tegenstrevers besloot een tracker onder de auto van Pishbin te plaatsen. Zo kon hij te allen tijde worden gevolgd.

Schadepapieren invullen
Op 2 mei zouden drie Heerlense twintigers bewust tegen de Chrysler van Pishbin zijn gereden op de Buitenring. Daardoor moest het complete gezelschap op de Schuureikenweg uitstappen om schadepapieren in te vullen. Op dat moment verscheen er een derde auto. Daarin zat volgens de politie zeker één schutter. Hij schoot Pishbin dood, waarna alle betrokkenen zich uit de voeten maakten.

Vooropgezet plan
De politie zit op de koers van een vooropgezet plan, maar toch zijn de vier verdachten die tot dusver zijn aangehouden inmiddels vrijgelaten. Dat bevestigt een woordvoerster van justitie. "We zien op dit moment onvoldoende bewijs om ze vast te houden. Ze blijven wel verdachte." Drie van de verdachten zaten in de auto die het bewuste ongeluk veroorzaakte, de vierde was de bestuurder van de auto waarin ook de schutter zat.

Lees ook: Slachtoffer dodelijke schietpartij meerdere malen beschoten

'Kan alles verklaren'
Arthur Vonken, advocaat van die bestuurder, spreekt van een terechte beslissing om zijn cliënt vrij te laten. "Hij kan alles verklaren. Cliënt heeft die auto gehuurd op eigen naam, scheurt met 200 kilometer per uur over de snelweg om een beetje stoer te doen, gaat zelfs tanken waar overal camera's hangen. Dat doe je niet als je weet dat er iemand doodgeschoten gaat worden."

De advocate van één van de jongens uit de 'ongelukauto', Francoise Landerloo, claimt dat haar cliënt geen aandeel had in de schietpartij. "En hij is al helemaal niet de schutter. Terecht dat hij vrij is."

Schutter gezocht
Ondertussen jagen opsporingsdiensten nog op andere verdachten, in het bijzonder op de schutter. Zijn identiteit is bekend bij politie en justitie. Tot dusver is hij er echter in geslaagd uit handen van de speurders te blijven. Ook de andere inzittenden uit de auto van de schutter, behalve dus de chauffeur, zijn nog niet gearresteerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen