museumplein limburg

Museumplein: Te weinig bezoekers, veel subsidie

In de bijna vijf jaar dat het Museumplein in Kerkrade bestaat, moesten de provincie en de gemeente Kerkrade miljoenen euro's bijleggen op de exploitatie. Wat ging er verkeerd? Een reconstructie.

Reconstructie / rijproeven dodelijk ongeluk met Poolse fietsster Eindhovenseweg Blerick (07 jun 2020)
Onderzoek op plek fataal ongeluk Eindhovenseweg Blerick

Op de Eindhovenseweg in Blerick zijn zondagochtend rijproeven gehouden door het team Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie.

Eeuwenoud gezicht krijgt weer vorm in Kerkrade

Het Continium in Kerkrade heeft het gezicht gereconstrueerd van een middeleeuwse vrouw. De resten uit de 7de eeuw werden in 1999 gevonden in een Merovingisch grafveld.

Ongeluk Haelen nog raadsel, politie roept getuigen op

De politie heeft nog geen helder beeld van het ongeval dinsdag op de Napoleonsweg in Haelen. Daarbij raakte een fietsster ernstig gewond.

Eindelijk groen licht voor opknapbeurt N598

Eindelijk goed nieuws voor de reconstructie van de N598. Nadat er al ruim tien jaar over de opknapbeurt gesproken wordt, heeft de Raad van State de provincie donderdag groen licht gegeven voor de eerste fase.

Reconstructie incident met schietende agent

De rechtbank gaat een schietincident waarbij een agent in Maastricht meerdere schoten heeft gelost nader onderzoeken. Om duidelijk te krijgen wat er gebeurd is, komt er een reconstructie.

Incident met neergestoken agent wordt nagespeeld

De rechtbank heeft besloten een reconstructie te organiseren van een incident aan de Berkenlaan in Bunde, waarbij een agent werd neergestoken.

Reconstructie van moord in Maastrichtse ANWB-flat

In Maastricht wordt vrijdag een reconstructie gehouden van de laatste uren van Jack Koker, die eind mei werd vermoord in de ANWB-flat aan het Koningsplein.

Video: reconstructie van taximoord Spaubeek

In Spaubeek wordt dinsdagochtend een reconstructie gehouden van de moord op een taxichauffeur.

Wat gebeurde er tijdens de schietpartij bij de coffeeshop?

Wat gebeurde er op 22 augustus 2013 bij coffeeshop Brothers in Heerlen? Een reconstructie moet daar donderdag antwoord op geven.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten