Overslaan en naar de inhoud gaan

Reclassering hield geen toezicht op misbruikopa

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 16:03

De Venlose man die ervan wordt verdacht jarenlang kinderen te hebben misbruikt op een camping, hoefde niet in de gaten gehouden te worden door de reclassering.

Omroep Brabant meldt dat de 75-jarige André V. bij zijn veroordeling voor ontucht met een minderjarige in 2002 geen toezicht door reclassering kreeg opgelegd.

Lees ook: Bejaarde man vast voor kindermisbruik op camping

Hulpverleningsprogramma
In plaats daarvan moest V. deelnemen aan het hulpverleningsprogramma CLAS. Bij dat programma worden verdachten én slachtoffers van seksueel misbruik bijvoorbeeld in gespreksgroepen geplaatst. Daarnaast kreeg V. een celstraf van één jaar, waarvan 337 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf opgelegd.

Lees ook: Venlose verdachte kindermisbruik eerder veroordeeld

Misbruik
De Venlonaar wordt ervan verdacht dat hij gedurende een periode van zeventien jaar op een camping in het Brabantse Lierop een meisje zou hebben misbruikt. De man stond daar juist bekend als een 'opafiguur'. In 2002 werd hij dus al veroordeeld, vanwege ontucht met een minderjarige in 1999 en 2001.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen