Overslaan en naar de inhoud gaan

Reclassering behandelt veertig geradicaliseerden

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 19:32

De reclassering heeft zo'n veertig mensen in behandeling die geradicaliseerd zijn.

Doel van de behandeling is deze mensen te de-radicaliseren. Dat zei algemeen directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland woensdagavond in AvondGasten.

Harde aanpak
Een harde aanpak alleen is niet de oplossing bij de-radicalisering, vindt de van oorsprong uit Meerssen afkomstige Van Gennip.

Isolement
Geradicaliseerde moslimjongeren zitten vaak in een isolement en hebben geen geloof meer in de autoriteiten. De-radicalisering kan alleen als de jongeren weer perspectief wordt geboden vindt de directeur Reclassering Nederland.

Bomgordel
"Of je de ideeën eruit krijgt, is altijd de vraag, zoals ook bij andere delicten. Maar niks doen is geen optie. Ook met deze mensen gaan we aan de slag en in gesprek om te laten zien dat er een ander perspectief is dan jezelf met een bomgordel opblazen en anderen leed aandoen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlose moslims de straat op om vragen te beantwoorden
Venlo verscherpt aanpak radicalisering en jihadisme
Justitie onderzoekt zes jihadisme-zaken in Limburg
Project moet radicalisering voorkomen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen