Man wil reclassering omkopen: bijna drie maanden cel

Een Heerlenaar moet bijna drie maanden de cel in, omdat hij de reclassering probeerde om te kopen vanwege een werkstraf.

Succes in Sittard: reclassering wil kantoor in elke gevangenis

De reclassering wil in elke gevangenis, waaronder Sittard, Roermond en Ter Peel, een vast kantoor krijgen dat altijd wordt bemand.

Van misbruik verdachte campingopa: 'Erg wat ik heb gedaan'

De 75-jarige André V. uit Venlo, die ervan wordt verdacht dat hij op een camping een meisje heeft misbruikt, heeft veel spijt van wat hij zijn slachtoffer heeft aangedaan.

Vrouw vrijgesproken voor helpen ontkomen moordverdachte

Een 39-jarige vrouw is door de rechter vrijgesproken voor het helpen ontkomen van een moordverdachte.

Reclassering hield geen toezicht op misbruikopa

De Venlose man die ervan wordt verdacht jarenlang kinderen te hebben misbruikt op een camping, hoefde niet in de gaten gehouden te worden door de reclassering.

Nieuwe woongroep voor gedetineerden met beperking

De reclassering wil een tweede trainingshuis voor mensen met een beperking die over de schreef zijn gegaan. De locatie moet nog dit jaar gevonden en opgestart zijn.

Polsbandhorloge als vervanging voor enkelband

Het lijkt op een eenvoudig polshorloge dat je voor een habbekrats in een discounter kunt kopen, maar het is veel meer.

Reviaan en Van Damme-helper Guus van Bladel overleden

In de Maleisische stad Malakka is Guus van Bladel overleden. Van Bladel woonde in de jaren zeventig vijf jaar lang samen met schrijver Gerard Reve in Weert.

Fors meer werkstraffen in Limburg

Het aantal geplaatste werkgestraften in Limburg was vorig jaar veel hoger dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van Reclassering Nederland, die De Limburger heeft opgevraagd.

Reclassering behandelt veertig geradicaliseerden

De reclassering heeft zo'n veertig mensen in behandeling die geradicaliseerd zijn.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten